八年级英语下册期末试卷含答案

学习啦  妙纯   2016-11-22 14:37:53

  英语期末考试作为一种对学期教学工作总结的形式,是对八年级师生一学期的教学效果进行的检测。下面是学习啦小编为大家精心推荐的八年级英语下册期末试卷含答案,希望能够对您有所帮助。

  八年级英语下册期末试题

  第I卷(选择题, 共65分)

  一、听力部分(共20小题,每小题1分,计20分)

  A ) 听下面10段对话。每段对话后有1个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出正确选项, 听两遍。

  ( ) 1. What place of interest does he want to visit?

  A. B. C.

  ( ) 2. What charity are they talking about?

  A. B. C.

  ( ) 3. Where are the two speakers talking now?

  A. B. C.

  ( ) 4. How is Linda goin g to the cinema tonight?

  A. B. C.

  ( ) 5. What does Jack enjoy doing on Sundays?

  A. B. C.

  ( ) 6. Which city did Sandy visit last mont h?

  A. Paris. B. New York. C. London.

  ( ) 7. When does Jim’s birthday party begin?

  A. At 5:00. B. At 4:30. C. At 5:30.

  ( ) 8. What is Jack’s sister?

  A. A nurse. B. A teacher. C. A student.

  ( ) 9. What can we learn about this young lady?

  A. She hasn’t got married. B. She has a sense of humor. C. She is very shy.

  ( ) 10. Where does the conversation most probably take place?

  A. In a restaurant. B. In a bookshop. C. At home.

  B ) 听对话和独白回答问题。你将听到一段对话和一段独白,听两遍。

  听第一段材料,回答第11-12小题

  ( ) 11. What are they talking about?

  A. How to go to school.

  B. How to protect the environment.

  C. How to collect waste paper.

  ( ) 12. How many ways do they talk about?

  A. Two. B. Three. C. Four.

  听第二段材料,完成第13-15小题。

  Welcome to our party!

  Time to start: at __13__ tonight.

  Place: in the school meeting hall

  Persons to join us: __14__

  Things to bring: __15__

  Activities: enjoy some western food, listen to songs and dance.

  ( ) 13. A. 7:45 B. 8:00 C. 8:15

  ( ) 14. A. our headmaster B. foreign teachers C. parents

  ( ) 15. A. new songs B. small presents C. western food

  C ) 听一篇短文,回答第16-20小题, 听两遍。

  ( ) 16. Why is the Young Volunteers’ Club organized?

  A. To help students in need.

  B. To stop students from playing games.

  C. To help protect the younger students.

  ( ) 17. How many new members does the club need this term?

  A. 48. B. 50. C. 70.

  ( ) 18. What kind of person will be welcomed?

  A. Someone who is good-looking, helpful and warm-hearted.

  B. Someone who is good at lessons and has enough free time.

  C. Someone who is warm-hearted and has enough free time and special abilities.

  ( ) 19. How can students get more information about the club?

  A. By calling the club at 87694585.

  B. By visiting the club office in Building 5.

  C. By sending e-mails to volunteer club @ hotmail.com.

  ( ) 20. How long will the new members be trained after joining the club?

  A. Two hours. B. Two days. C. Two weeks.

  二、单项选择(共15小题,每小题l分,计15分)

  ( ) 21. --- Is Doctor Green ________ ORBIS doctor?

  --- No, he is ________ UNICEF volunteer. But he sometimes works with ORBIS.

  A. a; an B. an; a C. an; an D. a; a

  ( ) 22. ---Look at the photo. Is it an Apple Watch?

  ---Yes. It is an amazing watch, but it’s so expensive that I can’t ________ to buy it.

  A. avoid B. allow C. afford D. achieve

  ( ) 23. ---You’d better not ________. You should show good manners.

  --- OK.I will queue for my turn ________.

  A. push in; polite B. carry on; politely C. push in; politely D. hand in; polite

  ( ) 24. ---The ________ you wrote about the film is wonderful.

  ---Thanks.

  A. renew B. review C. recycle D. reuse

  ( )25. I think our spacecraft(宇宙飞船) is ________slow _______carry large numbers of

  people to Mars at present.

  A. so, that B. such, that C. too, to D. enough, to

  ( ) 26. ---How long can I ________ the book?

  --- For two weeks. And you mustn’t ________ it to others.

  A. borrow; keep B. keep; lend C. keep; borrow D. borrow; lend

  ( ) 27. ---What do you think of the show The Brain on Jiangsu TV?

  ---Fantastic. ________ is really smart ________ a 7-year-old boy to add up numbers so quickly.

  A. It; of B. That; of C. It; for D. That; for

  ( ) 28. ---We can save water by taking shorter showers.

  ---________, turning off the tap when brushing teeth is also a good way.

  A. However B. Moreover C. Otherwise D. For example

  ( ) 29. --- Have you ever ________ to Holland Flowers in Dafeng, Yancheng.

  ---Yes. I ________ there with my family last April.

  A. gone; went B. been; went to C. been; went D. gone; was in

  ( ) 30. ---The music by TFBoys ________ nice. I guess their CDs must ________ well.

  ---Yes, they are very popular among young people.

  A. sounds; sell B. is sounded; be sold C. is sounded; sell D. sounds; be sold

  ( ) 31. ---Tom, please tell Jack the good news.

  --- I ________. His father has told him about it already.

  A. don’t have to B. have to C. must D. mustn’t

  ( ) 32. ________ my father ________ my mother take good care of me. I love them so much.

  A. Either; or B. Not only; but also C. Neither; nor D. Both; and

  ( ) 33. The ship Eastern Star has been lifted out of the water. Over 400 people ________ died. How sad!

  A. in board B. on the board C. in the board D. on board

  ( ) 34. We’re sure that the environment in our city ________ greatly through our work in the near future.

  A. improved B. was improved C. will be improved D. will improve

  ( ) 35. ---I think everyone can do something to make a difference to the Earth.

  --- ________. If we work together, we can make the world a better place.

  A. Many hands make light work B. No pain, no gain

  C. Practice makes perfect D. Every dog has its day

  三、 完型填空(共10题,每题1分,计10分)

  阅读下面的短文,从各题所给的四个选项中选出一个最佳答案。

  Out with the old, in with the new(旧的不去,新的不 来). It’s time to buy some new, bigger-sized clothes for summer. But 36 do you do with your old clothes?

  Years ago, used clothes were 37 down to younger brothers or sisters. But now most of us are the 38 child in families. And people are richer. They are buying 39 . Every year in China, people throw away about 26 million tons(吨) of used clothes 40 waste. It’s a big waste of energy.

  In many countries, charity shops 41 and resell second clothes. In those countries, it can be 42 fashion to shop for used clothes at chari ty shops like Oxfam. British singer Victoria Beckham has said she buys from Oxfam. “It’s 43 to see what people send here, and it’s good to help,” she said.

  Chinese people have been 44 the trend (趋势) now. Fashion brand (品牌) H&M is inviting people to put their used clothes into special boxes in their 45 stores in China. They resell some of the clothes 45 cleaning them. They also use so me clothes to make other things like toys.

  ( ) 36. A. how B. where C. what D. why

  ( ) 37. A. passed B. raised C. collected D. sold

  ( ) 38. A. first B. last C. only D. other

  ( ) 39. A. less B. more C. further D. fewer

  ( ) 40. A. for B. as C. in D. by

  ( ) 41. A. make B. throw C. lose D. collect

  ( ) 42. A. in B. on C. with D. out of

  ( ) 43. A. important B. amazing C. difficult D. comfortable

  ( ) 44. A. interested in B. surprised at C. worried about D. popular with

  ( ) 45. A. while B. before C. since D. after

  四、阅读理解

  A. 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。(共10题,每题2分,计20分)

  A

  Name: Deng Chao

  Born in: Nanchang, Jiangxi

  Born on: February 8, 1979

  Famous TV plays: The Young Emperor; Happiness Is Like flowers

  Famous films: American Dreams in China; The Breakup Guru

  ★He was good at sports when he was a pupil.

  ★He is the director of the comedy(喜剧) The Breakup Guru.

  ★He married the actress Sun Li in 2011 and now he’s a father of two.

  ★He took part in the relaxing and funny TV programme Running Man.

  Name: Yang Ying (Angelababy)

  Born in: Shanghai

  Born on: February 28, 1989

  Famous films: Love in Space; Black & White; The First Time

  ★She wanted to be a star when she was a child.

  ★She moved to Hong Kong when she was 13 years old.

  ★She became a model when she was 14 years old.

  ★She is very clever and cute in the TV programme Running Man.

  ( ) 46. Which is NOT Deng Chao’s work?

  A. The First Time. B. The Breakup Guru.

  C. Happiness Is Like flowers. D. American Dreams in China.

  ( ) 47. What was Deng Chao good at when he was young?

  A. He was good at singing. B. He was good at sports.

  C. He was good at acting. D. He was good at writing

  ( ) 48. When did Yang Ying become a model?

  A. When she was 12 years old. B. When she was 13 years old.

  C. When she was 14 years old. D. When she was 15 years old.

  ( ) 49. What do people think of Yang Ying in the programme Running Man?

  A. She’s very quiet. B. She’s very shy.

  C. She’s very sad. D. She’s clever and cute.

  ( ) 50. Which of the following is TRUE?

  A. Yang Ying was born in Hong Kong.

  B. The Breakup Guru is a cartoon.

  C. Deng Chao wanted to be a star when he was young.

  D. Yang Ying is ten years younger than Deng Chao.

  B

  Jodie’s Daddy Is a Garbageman (垃圾清理工)

  Mr. Swales wanted to find out what his students’ parents did. He had just called Jodie when some girls laughed. Shirley shouted, “Jodie’s daddy is a garbageman!”

  Everybody in the class laugh ed out loudly, except Jodie. She felt her face turn red.

  “Silence!” Mr. Swales said, “Being a garbageman is a difficult and useful job. We should all be grateful to Jodie’s father.”

  Jodie’s father came to walk her home from school as usual, but she didn’t run up to him as she always did. When they got back home, Jodie went to her room and cried for a long time.

  Her father came into her room, “What happened, Jodie? Why are you so sad?”

  Jodie told her father what had happened and looked at him. He didn’t seem angry or hurt. “Well,” he said, “they are right. Being a garbageman is a dirty job. Tomorrow’s Saturday. Come to work with me, Jodie.”

  The pla ce really smelt too bad. Jodie w rinkled her nose. “Don’t worry, kid. In five minutes, you w on’t smell a thing.” said her father.

  Everybody there was working hard, and they seemed to have a good time. Jodie’s father handed her a pair of gloves and told her to get the little plastic bags and throw them into the truck.

  It was fun, but also hard work. Jodie’s arms soon got tired. At last, no more garbage was left and Jodie felt very happy.

  “Garbage is dirty, but when we clear it away, everything’s nice and clean. You can make yourself happy only by making others happy. That’s why I like being a garbageman so much.”

  Jodie gave her dirty, smelly garbageman daddy a big kiss. She said, “When I grow up, I will be a garbage-girl!”

  Now whenever someone asks Jodie what her daddy does, she says, “He’s a garbageman! Everybody makes garbage, but my daddy takes it away!”

  ( ) 51. What happened in Mr. Swale’s class?

  A. He wanted to show what job was the most useful.

  B. He asked an improper question.

  C. Jodie gave an honest answer.

  D. The other students laughed at Jodie.

  ( ) 52. Which of the following is Not True according to this story?

  A. She didn’t run up to her father the way she always did.

  B. Jodie went to her room and cried for a long time after she got back home.

  C. She gave her father a sweet kiss as usual.

  D. Jodie told her father what had happened and had a talk with her father.

  ( ) 53. Why did Jodie’s father take her to his workplace?

  A. To make Jodie cool down.

  B. To prove how dirty his job was.

  C. To help Jodie learn about his job.

  D. To keep Jodie away from her classmates。

  ( ) 54. Jodie gave her father a big kiss mainly because ________.

  A. he was energetic B. he was unselfish

  C. he was curious D. he was modest

  ( ) 55. How does Jodie feel about her father now?

  A. Sad. B. Dirty. C. Angry. D. Proud.

  第II卷(非选择题, 共55分)

  B. 阅读下面的短文,根据短文完成下面表格。(共10空,每空1分,计10分)

  Going to a friend’s house is very exciting. You may spend time with a friend and get to see where he lives. So remember to be polite.

  When to arrive?

  The first thing to remember is that when a friend invites you over, you need to arrive on time. If your friend tells you to come “around 3:00”, that means you can turn up a little bit after 3:00. But usually it is a good idea to arrive at the right time.

  What to bring?

  Often it is also nice to bring something to your friend’s house. This could be a box of chocolates for you two to share, or maybe a movie that you can watch together. You can also bring some flowers. A little gift is a nice way to show your friend that you are excited to be at his house.

  How to greet?

  When you visit your friend’s house, you may also meet his parents. You should tell them who you are and they may tell you their names. As a child, I went to visit my friend Paul. I called his parents by their first names John and Mary. But now I know it is more polite to call them Mr. or Mrs. Smith. This will show them more respect and then they may tell you to call them by their first names. Another way to show respect is to call them Madam or Sir.

  It is a cool thing to visit a friend’s house. Be polite to your friend and your friend’s parents, and you will be invited again!

  How to be a good 56

  57 to arrive? You need to arrive on 58 .

  But usually it is 59 to arrive at the right time.

  What to bring? Often it is also nice to 60 something to your friend’s house.

  A little gift is a nice way to show your friend that you are 61 to be at his house.

  How to 62 ? You should tell your friend’s parents who you are and they may tell you their names. You should 63 your friend’s parents by their first names. But it is more polite to call them Mr. or Mrs. 64 their first names.

  65 way to show respect is to call them Madam or Sir.

  Be polite to your friend and your friend’s parents, and they will invite you again.

  C. 阅读与回答问题(共5题,每题2分,计10分)(前四个问题的答案不超过5个词)

  Do you live in a city? Do you know how cities began? Long long ago, the world had only a few thousand people. These people moved from one place to another. They moved over the land, hunting animals for food.

  No one knows how or when these people learned about growing food. But when they did, their lives changed. They did not have to move houses any more.

  They could stay in one place and grow it. People began to live near each other, so the first village grew. Many people came to work in the villages, and these villages became larger and larger.

  Then people had machines, life in the villages changed again. People built factories. More and more people lived near the factories. So the villages grew into cities. Some of them grew very big.

  Today, it’s strange that some people are moving back to small villages. Can you tell me why?

  66. How many people were there in the world long long ago?

  ___________________________________________________________________

  67. What did the villages grow into after people built factories?

  ___________________________________________________________________

  68. Why did people move from place to place long long ago?

  ___________________________________________________________________

  69. Who knows when people learned about growing food?

  ___________________________________________________________________

  70. Why are some people moving back to small villages?

  _______________________________________________________________ ____

  五、词汇运用 (共20小题,每小题l分,计20分)

  A. 根据句意和汉语提示写出单词,完成句子,每空一词。

  71. The old man looked a bit ____________ (苍白) than usual after the operation.

  72. People with different _________ (背景) can be close friends when they work together as volunteers.

  73. Exercise is so helpful to lose weight, ____________ (尤其) swimming.

  74. Mother was so tired that she didn’t wake up ____________ (直到) noon.

  75. All of us know that it’s necessary to pay ____________ (注意) to every detail.

  B. 根据句意用所给单词的适当形式填空,每空一词。

  76. Next week a speech ____________ (give) by an artist in our school.

  77. When you visit the UK, you should avoid ___________ (talk) with local people about the subjects like age or money.

  78. The little dog has been ____________ (die) for two days.

  79. Eating too many sweets is ____________ (harm) to health so we should be careful with that.

  80. Mr. Wu has lived in England for a year, so he is used to ___________ (drive) on the left now.

  C. 首字母填空。

  One afternoon just before Christmas, an old kind man was walking in the street when he saw a little boy c 81 in front of a beautiful shop window. The old man a 82 why he was crying there.

  The little boy said that he had lost the ten dollars given by his mother. When the old man h 83 this, he put his hand into his pocket and took o 84 a small wallet and gave him ten dollars. The little boy t 85 him and stopped crying and smiled. The old man walked away. An ho ur later, the old man was returning home by the same route. To his s 86 , he saw the same boy at the s 87 place. He went up to him and asked if he had lost his money a 88 . The little boy said that he had found the l 89 ten dollars. He was waiting for him there. He wanted to r 90 the ten dollars to him.

  六、书面表达(15分)

  近几年,我国实施法定节假日放假,于是,很多人赶在这些节假日外出旅游,引发了很多问题。请你就以下现象,以“文明出行”为题写一篇文章,发表自己的观点并提出改进措施。

  要点:1. 游客随意扔垃圾,垃圾到处都是。

  2. 越来越多的人喜欢自驾游,车多,乱停车。

  3. 有人插队,大声喧哗。

  4. 在景区乱涂乱画。

  5. …… (自己的观点和改进建议)

  要求:1.包括以上要点,不需要逐句翻译,可适当发挥;

  2.表达清楚,语法正确;

  3.80词左右, 开头已给出,不计入总词数。

  Travel in good manners

  Nowadays more and more people like travelling on holidays. Travelling is a good way for people to relax, but it also causes a lot of problems.

  八年级英语下册期末试卷参考答案

  一、听力部分(20分)

  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

  A B C C C B C B B A

  11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

  B B A B B A B C B C

  二、单项选择(共15小题,每小题1分,计15分)

  21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35

  B C C B C B A B C A A D D C A

  三、完形填空(共10小题,每小题1分,计10分)

  36 37 38 39 40 41 42 43 44 45

  C A C B B D A B A D

  四、阅读理解(计40分)

  A. 阅读下面的短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳答案。(共10小题,每小题2分,计20分)

  46 47 48 49 50 51 52 53 54 55

  A B C D D D C C B D

  B. 任务型阅读,根据短文内容完成表格中所缺信息,每空一词。(共10小题,每小题1分,计10分)

  56. guest 57. When 58. time 59. good 60. bring

  61. excited 62. greet 63. call 64. than 65. Another

  C. 读短文回答问题。(共5小题,计10分)(前四个问题的答案不超过5个词)

  66. H ow many people were there in the world long long ago? (No more than 5 words)

  A few thousand people.

  67. What did the villages grow into after people built factories? (No more than 5 words)

  Cities.

  68. Why did people move from place to place long long ago? (No more than 5 words)

  To hunt animals for food.

  69. Who knows when people learned about growing food? (No more than 5 words)

  Nobody.

  70. Why are some people moving back to small villages?

  (Different answers)

  五、词汇(共20小题,每小题1分,计20分)

  A. 根据句意和汉语提示写出单词,完成句子。

  71. paler 72. backgrounds 73. especially 74. until 75. attention

  B. 根据句意,用所给单词的适当形式填空。

  76. will be given 77. talking 78. dead 79. harmful 80. driving

  C. 根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词,使短文意思完整。

  81. crying 82. asked 83. heard 84. out 85. thanked

  86. surprise 87. same 88. again 89. lost 90. return

  六、书面表达(共1题,计15分)

  书面表达评分标准(15分)

  评分细则:

  先根据文章整体内容和语言表达确定档次,然后在该档次内评出分数。

  第五档(13~15分)

  完全符合题目要求,表达思想清楚,内容丰富。使用多种语法结构和丰富的词汇,语言通顺,语意连贯,具有逻辑性。允许个别语言错误。

  第四档(9~12分)

  符合题目要求,表达思想基本清楚,内容完整。语法结构和词汇基本满足文章需要。语言基本通顺,语意基本连贯。有少量语言错误,但不影响整体理解。

  第三档(6~8分)

  基本符合题目要求,表达思想不够清楚,内容基本完整。语法结构和词汇错误较多,语言欠通顺。

  第二档(5~2分)

  部分内容符合题目要求,表达思想不够清楚,内容不完整。语法结构和词汇错误很多,所写内容难以理解。

  第一档(1~0分)

八年级英语下册期末试卷含答案相关文章:

1.八年级英语下册期末试卷及答案

2.八年级英语下册期末试卷

3.八年级期末英语试卷及答案

4.八年级英语下册期末测试题

5.八年级英语下册期末考试题

 

【猜您感兴趣】
【八年级英语下册期末试卷含答】相关文章
【八年级英语】图文精华
上一篇:八年级下册英语期末试卷带答案
下一篇:2017八年级下册英语期末试卷答案